Van smid tot specialist

1953 De groeiende vraag naar een Verachtert bak wordt in klare taal beantwoord: uitbreiding. Een nieuw complex vervangt de smederij. Drie werkbedrijven vinden hier hun onderdak. Het constructiebedrijf, de afdeling stansmessen en de aannemerij. In het constructiebedrijf worden ondertussen de grondwerkzaamheden op de voet gevolgd. En inventief worden oplossingen geboden. Zoals de eerste dragline-taludbak.

1960 De turbulente jaren zestig betekenen ook voor Verachtert een doorbraak. De hydraulische graafmachine opent nieuwe mogelijkheden. Verachtert grijpt die kans. Steunend op de grondige kennis van de Nederlandse bodemgesteldheid. Rekening houdend met de problemen van uitvoerders en machinisten. Rijke ervaring, die Verachtert in eigen ontwerpen stopt. Oersolide bakken, grijpers en andere Work Tools voor grondverzetmachines worden vervaardigd. Van jaar tot jaar méér. Ongeveer de helft van die jaarlijkse productie wordt dagelijks beproefd op eigen, Nederlandse bodem. De andere helft vindt z’n weg snel in het buitenland.

1980 De productieruimte in Kerkdriel, waar het bedrijf sinds jaar en dag gevestigd was, is te klein. Een nieuw bedrijfspand wordt betrokken in ’s-Hertogenbosch. De ontwikkeling die voor Verachtert nooit heeft stilgestaan kan hier met sprongen vooruit. De productiecapaciteit wordt aanzienlijk vergroot. Het personeelsbestand verdubbelt. Met man en macht wordt het specialisme dat bij Verachtert gegroeid is tot unieke mogelijkheden uitgebouwd.

2000Rond de eeuwwisseling wordt de productie van Verachtert overgenomen door Caterpillar Work Tools (CWTS). Verachtert Nederland gaat als zelfstandig bedrijf verder en wordt dealer van CWTS in Nederland. Later wordt Verachtert onderdeel van PON. Al snel verhuist Verachtert, wegens de steeds uitbreidende activiteiten zoals de steeds groter wordende Rent & Used afdeling, naar een nieuwe veel grotere locatie in ’s-Hertogenbosch.

Heden Vandaag de dag biedt Verachtert haar Work Tools aan met een uitgebreid servicepakket dat alles omvat van advies op locatie tot de aftersales en ondersteuning bij onderhoud en reparaties. Alle producten worden in samenspraak met de klant optimaal afgestemd op de machine en de uit te voeren werkzaamheden om zo een maximaal rendement te halen. Verachtert is een begrip. Koopt men een product van Verachtert dan weet men automatisch dat de kwaliteit en service van een zeer hoog niveau is.